Erozió szkript

Varkenvarken erózió szkript scrnVarkenvarken aki a mára jól ismert Space Tree addon és több egyéb kissebb szkript fejlesztője egy újabb szimulációt felhasználó kiegészítőn kezdett el dolgozni. Ahogyan a Space Tree esetében is, is  szimulációval dolgozik és az első kiadott verzió a hőmérséklet rocsoló hatását próbálja visszaadni a kiválasztott objektumon.

A tervek között szerepel még a víz és a szél romboló hatásának szimulálása. Ha a kiadások hasonlóak lesznek az előző addonokéhoz akkor a Githubról két-három naponta lehet letölteni a legújabb változtatásokat tartalmazó fájlokat. Fontos, hogy ez nem addon hanem szkrip és jelenleg nincsen a Blenderbe integrálva. A futtatásához az erodálni kívánt objektumot raw formátumba kell exportálni és a szkriptet a terminálból futtatni.

A szkript használatához a Python 3.2, NumPy és NumExpr csomagok telepítése szükséges. A szkript sebessége elméletileg nagyobb objektumokon is elfogadható lévén a műveletek párhuzamosítva vannak. A szkriptet és az elérhető opciók listáját valamint a használathoz szükséges szintaxis leírása elérhető a Small Blender Things blogon.

Small Blender Things

Hírek: